Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 10 oktober 2019, 20:24

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk zet burgers van de Europese Unie na de brexit uit, als ze niet op tijd een verblijfsvergunning aanvragen. Deze waarschuwing deed de Britse onderminister Binnenlandse Zaken Brandon Lewis in een vraaggesprek met de Duitse krant Die Welt.

Op dit moment wonen er naar schatting 3,3 miljoen mensen uit de EU die geen Brit zijn in het Verenigd Koninkrijk. Als de Britten op 31 oktober zonder afspraken met Brussel de EU verlaten, hebben die mensen tot eind 2020 de tijd een verblijfsvergunning aan te vragen. Als er afspraken met de EU zijn gemaakt, zal de uiterste datum waarschijnlijk eind juni 2021 zijn.

De BBC meldde dat er in Groot-Brittannië al twee miljoen mensen als EU-burger een verblijfsstatus hebben aangevraagd voor na de brexit. Ieren hoeven dat niet door andere regelingen. Er zijn al anderhalf miljoen aanvragen afgehandeld en volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is slechts 0,5 procent van die aanvragen afgewezen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.