Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 11 oktober 2019, 11:53

NICOSIA/BRUSSEL (ANP) - Het dreigement van de Turkse president Erdogan om miljoenen Syrische vluchtelingen in Turkije naar Europa te sturen als de EU niet inbindt over de Turkse operatie in Syrië, is totaal ongepast. Dat zei EU-president Donald Tusk vrijdag in Nicosia. "We zullen niet aanvaarden dat vluchtelingen als wapen worden ingezet en worden gebruikt om ons te chanteren."

Turkije moet begrijpen dat de militaire acties kunnen leiden tot weer een "humanitaire catastrofe", wat volgens Tusk totaal onaanvaardbaar zou zijn. Hij herhaalde de Europese oproep aan Ankara de operatie stop te zetten. Voor Europa en de VS is het in de steek laten van de Koerdische SDF-strijders, die cruciaal waren en zijn voor de strijd tegen terreurgroep IS, een slecht idee, voegde Tusk eraan toe.

De EU beraadt zich op stappen tegen Turkije. De ministers van Buitenlandse Zaken en de regeringsleiders spreken daar volgende week over. Ook in de kwestie van de "ondermijnende" Turkse booractiviteiten bij Cyprus blijft de EU Ankara veroordelen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.