Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 11 oktober 2019, 15:04

BRUSSEL (ANP) - Het team van EU-onderhandelaar Michel Barnier kan de komende dagen aan tafel gaan met de Britten om intensiever te gaan onderhandelen over brexitvoorstellen die Londen heeft gedaan. Dat hebben beide partijen besloten, meldde de Europese Commissie nadat Barnier de ambassadeurs van de 27 overige lidstaten had bijgepraat.

"Of er licht is aan het eind van de tunnel is afwachten", tempert een diplomaat de verwachtingen. Tot nu was sprake van technische gesprekken, maar de druk is groot om in aanloop naar de EU-top van volgende week vooruitgang te boeken. Er is iets meer optimisme dat er een deal kan worden gesloten voor het aangekondigde vertrek van de Britten op 31 oktober. "Zelfs de kleinste kans moet worden aangegrepen", zei EU-president Tusk eerder op de dag.

Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay hadden vrijdag in Brussel een "constructieve"ontmoeting. De Fransman vroeg om geduld. "Brexit is als het beklimmen van een berg."

De Europese Commissie benadrukt dat een juridisch werkbare oplossing om een harde grens in Ierland te voorkomen noodzakelijk is in het terugtrekkingsakkoord. De integriteit van de Europese interne markt mag niet in gevaar komen.

De lidstaten, de commissie en het Europees Parlement maken maandag de balans op. Een dag later spreken de ministers voor Europese Zaken over de brexit.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.