Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
zondag 13 oktober 2019, 18:03

BRUSSEL (ANP) - Een fors deel van het Europees Parlement wil dat de EU met een "krachtige en veelomvattende" reactie Turkije ertoe beweegt het geweld in Noord-Syrië te stoppen. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zouden maandag bij hun overleg in Luxemburg een wapenembargo moeten overwegen. Ook zouden ze Ankara erop moeten wijzen dat persoonsgerichte sancties tegen mensenrechtenschenders en de verantwoordelijken voor de operatie mogelijk zijn.

Het parlement heeft hierover een brief gestuurd aan EU-buitenlandchef Federica Mogherini. Die is in korte tijd ondertekend door meer dan 200 Europarlementariërs van alle politieke groepen, meldt initiatiefnemer Malik Azmani (VVD). "Een weergave van uitzonderlijk brede steun."

"De Turkse militaire operatie heeft nu al voor honderden slachtoffers en meer dan 130 duizend vluchtelingen gezorgd", aldus Azmani. "Het ontsnappen van duizenden IS-strijders is een groot veiligheidsrisico voor Europa. Er moet op Europees niveau een dialoog met de Turken worden gestart om te zorgen dat de bewaking van IS’ers in Koerdische kampen wordt gewaarborgd en dat de Turkse militaire operatie stopt." Azmani pleit ook voor bevriezing van bepaalde EU-gelden en stopzetting van de Europese wapenexport naar Turkije.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.