Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 6 november 2019, 17:14

BRUSSEL (ANP) - De Roemeense Europarlementariër Adina Vălean (51) wordt de nieuwe EU-commissaris voor Transport, als het aan aankomend commissievoorzitter Ursula von der Leyen ligt. Bronnen rond de Duitse politica melden dat de keuze op Vălean is gevallen omdat ze veel ervaring heeft in de Europese politiek, ook op het vlak van transportbeleid.

De nieuwe Roemeense regering stelde eerder op de dag naast Vălean ook Siegfried Muresan voor als kandidaat. Von der Leyen heeft ze meteen geïnterviewd. Beiden deden het goed, maar mede omdat ze evenveel mannen als vrouwen in haar team wil, werd het Vălean. Het lid van de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) is nu voorzitter van de industriecommissie in het parlement.

Het team van Von der Leyen is nu bijna compleet. Zij aanvaardde vorige week al de kandidaten die Frankrijk en Hongarije aandroegen. Alleen de Britten hebben nog geen commissaris voorgedragen.

De juridische commissie van het Europees Parlement gaat nu beoordelen of bij de Franse, Hongaarse en Roemeense kandidaat geen sprake is van belangenverstrengeling. Daarna moeten ze nog een hoorzitting doorstaan. De planning is dat het parlement de hele commissie eind november goedkeurt, zodat het team op 1 december kan beginnen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.