Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 7 november 2019, 20:47

BRUSSEL (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (FinanciŽn) heeft in de marge van de Eurogroep in Brussel gesproken met de nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde. Hij bevestigde dat na afloop en zei dat ze hebben afgesproken verder te zullen praten. Hoekstra liet woensdag in de Tweede Kamer weten Lagardeís verwijt dat Nederland te weinig uitgeeft niet te waarderen.

Ze deed dat op de Franse radio twee dagen voor ze als topvrouw aantrad bij de ECB in Frankfurt. Dat was volgens Hoekstra niet toevallig. Een ECB-voorzitter wordt niet geacht een euroland publiekelijk op de vingers tikken. In haar vorige functie als IMF-baas heeft ze meerdere keren Duitsland en Nederland bekritiseerd over hun begrotingsoverschotten maar "nu heeft zij een heel andere rol", aldus de CDA-bewindsman.

Hoekstra wilde niet zeggen waar het gesprek over ging of waar en wanneer hij verder met de FranÁaise praat. In de Kamer suggereerde hij dat Lagarde onvoldoende op de hoogte is van de investeringsinspanningen die Nederland doet en in petto heeft. Ook wees hij erop dat Nederland zich keurig aan de begrotingsregels houdt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.