Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 7 november 2019, 22:11

BERLIJN (ANP/RTR) - Vertrekkend voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker gelooft niet dat de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort daadwerkelijk met importheffingen komt voor Europese auto's. Dat heeft de Luxemburger gezegd tegen de Suddeutsche Zeitung.

"Trump komt vast met wat kritiek, maar er zullen geen autotarieven komen", aldus Juncker in een interview dat in de vrijdageditie van de krant wordt gepubliceerd. "Hij zal het niet doen ... U spreekt met een goed geïnformeerde man."

Trump heeft meermaals gedreigd met importheffingen tot wel 25 procent voor Europese auto's als de EU niet op zijn eisen voor een nieuwe handelsovereenkomst ingaat. Formeel beroept hij zich op een vermeende dreiging van geïmporteerde auto's voor de nationale veiligheid.

De laatste tijd zijn er steeds meer berichten dat de strafmaatregel er mogelijk nooit komt. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross zei onlangs dat er "goede gesprekken" zijn gevoerd met automakers en dat tariefverhogingen misschien niet nodig zijn.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.