Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 8 november 2019, 14:27

BRUSSEL (ANP) - Het Centraal-Amerikaanse landje Belize is van de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen geschrapt. De EU-ministers van Financiën hebben daartoe besloten omdat Belize zijn wetgeving voor internationale ondernemingen aanpast. Buitenlandse bedrijven worden daardoor niet meer uitgezonderd van het betalen van belasting.

De zwarte lijst bevat alleen landen buiten de EU en werd in december 2017 voor het eerst opgesteld. Het gaat om landen en regio's die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en onwelwillend staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking. Er staan er nu nog acht op: Amerikaans Samoa, Fiji, Guam, Oman, Samoa, Trinidad en Tobago, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Vanuatu.

Belize verhuist nu naar een ‘grijze’ lijst. Als binnen een jaar blijkt dat het land zijn toezeggingen niet nakomt, gaat het terug op de zwarte lijst. Op die grijze lijst van landen die in de gaten worden gehouden staan er 33.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.