Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 8 november 2019, 16:27

BRUSSEL (ANP) - Het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Singapore wordt 21 november van kracht. De EU-ministers van FinanciŽn hebben dit besluit in Brussel aangenomen. Het verdrag, dat vorig jaar werd getekend en begin dit jaar is goedgekeurd door het Europees Parlement, maakt binnen vijf jaar een einde aan vrijwel alle douanetarieven behalve enkele voor visserij- en verwerkte landbouwproducten.

Volgens de Finse minister Ville Skinnari zal het verdrag leiden tot een "bloeiende handel voor grote en kleine bedrijven". Finland is tijdelijk EU-voorzitter. Allerlei belemmeringen voor het dienstenverkeer inclusief banken zijn opgeruimd. Ook krijgen Europese bedrijven meer kansen bij aanbestedingen.

Singapore is in de regio veruit de grootste handelspartner van de EU. Na Japan en Hongkong is Singapore de derde grootste Aziatische investeerder in de EU.

Naast het handelsverdrag zijn de EU en Singapore ook overeengekomen dat geschillen tussen buitenlandse investeerders en overheden over bijvoorbeeld arbeids- en milieu-eisen zullen worden beslecht door speciale investeringsrechtbanken. Dat investeringsdeel moet door de parlementen van alle EU-landen worden goedgekeurd.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.