Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 15 november 2019, 5:00

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) opent vrijdag de deuren van zijn nieuwe pand aan de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw telt negentien verdiepingen, heeft 1300 werkplekken en negentien vergaderzalen.

Het EMA, dat de kwaliteit en veiligheid van medicijnen bewaakt, zit sinds begin dit jaar tijdelijk in Amsterdam-Sloterdijk. Daarvoor zat het agentschap in Londen. Maar nu het Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat, heeft het EMA de Britse hoofdstad voor de Nederlandse verruild. Op de nieuwe locatie komen ongeveer zevenhonderd mensen te werken, van wie 80 procent is meeverhuisd vanuit Londen.

Er waren oorspronkelijk negentien kandidaten voor de nieuwe vestiging. De vestiging zal Nederland waarschijnlijk geen windeieren leggen; er worden zo’n 36.000 zakelijke bezoekers per jaar verwacht.

Zorgminister Bruno Bruins maakt vrijdag deel uit van een dagprogramma bij het Europese agentschap.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.