Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 15 november 2019, 11:18

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus is niet van plan zijn productielocatie in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen als de Britten uit de Europese Unie stappen. Wel zullen er vragen opborrelen over onder meer investeringen als de brexit een feit is. Airbus-baas Guillaume Faury bestempelde de brexit mede daarom als een risico voor de vliegtuigmaker.

Volgens Faury kunnen eventuele tarieven die na de Britse EU-uittreding gaan gelden, voor vertraging zorgen bij de productie van vliegtuigen. De impact van een eventueel handelsverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is ongewis. Of en hoe eventuele extra kosten zullen worden gekwalificeerd, wilde hij niet zeggen. In het Verenigd Koninkrijk worden onder meer vleugels van de Airbussen gemaakt.

Faury zei verder dat de groei van de luchtvaart nog altijd twee keer sneller gaat dan de economische groei in zijn geheel. Dat zal volgens hem voorlopig zo blijven.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.