Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 18 november 2019, 16:11

BRUSSEL (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten wil kijken of de Europese richtlijn voor de beschermde Natura 2000-gebieden "extra ruimte" biedt voor de aanpak van de stikstofproblematiek. Volgende stappen moeten "zorgvuldig gebeuren" en niet binnen een paar weken worden afgeraffeld.

Ze zei dat na afloop van een onderhoud met Frans Timmermans, die in de nieuwe commissie verantwoordelijk wordt voor het klimaatbeleid. Volgens Schouten heeft ze Timmermans en zijn nieuwe kabinetschef Diederik Samson "bijgepraat" over de stikstofproblematiek.

Schouten (ChristenUnie) wil een "fitnesscheck" voor de Nederlandse Natura-2000 gebieden. Ze gaat in overleg met de provincies om te bepalen "welke route" moet worden genomen en wil daarna opnieuw naar Brussel voor overleg met de commissie, het dagelijks EU-bestuur.

"We weten dat de marges smal zijn maar helemaal niets is misschien te sterk uitgedrukt", aldus de bewindsvrouw. Mogelijke aanpassing van de gebieden "betekent niet dat er minder natuur komt", zei ze. "Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid gebieden maar de kwaliteit ervan."

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.