Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 18 november 2019, 16:42

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN Group mag de overname van Vivat Schadeverzekeringen doorzetten. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over, onder andere omdat mensen gemakkelijk van verzekeraar kunnen wisselen.

Eerder gaf de Europese Commissie al groen licht voor de verkoop van Vivat door het Chinese Anbang aan Athora. Onderdeel van die deal was dat de op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep de niet-levensverzekeringactiviteiten direct doorverkoopt aan NN Group, waarmee die weer in Nederlandse handen komen.

NN telt 416 miljoen euro neer voor de schadetak van Vivat. De deal word naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Athora wordt eigenaar van de levensverzekeringsportefeuille van Vivat en van de afdeling vermogensbeheer inclusief Actiam.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.