Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 27 november 2019, 15:33

BRUSSEL (ANP) - Nederland moet snel iets doen aan regelgeving die het moeilijk maakt voor burgers om hun pensioen in het buitenland onder te brengen of pensioenproducten bij een buitenlandse aanbieder te kopen. De Europese Commissie dreigt met het Europees Hof van Justitie als de wetgeving niet binnen twee maanden wordt aangepast.

De commissie gaf de Nederlandse regering al eerder een waarschuwing over de kwestie. Zo eist het ministerie van Financiën (bank)garanties van een (ex-)werknemer als zijn pensioenkapitaal wordt overgedragen aan een buitenlandse pensioenuitvoerder of als hij diensten wil kopen bij een buitenlandse aanbieder. Dit in verband met mogelijke belastingconflicten over de pensioenovereenkomst. Voor buitenlandse pensioenaanbieders gelden ook voorwaarden die hen belemmeren hun diensten op de Nederlandse markt aan te bieden.

Volgens de commissie hindert Nederland het vrij verkeer van burgers en werkenden, de vrijheid van vestiging, de vrijheid van dienstverlening en het vrije verkeer van kapitaal.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.